Lodní deník - 1.turnus 2009

1. 7. Odjezd

Aby nezapomněl * Ano, opravdu * Panikáááá!

1. 7. Vyšší Brod

Přistání na základně bezproblémové. Vody opravdu hodně. To nepojedem. Na Lipně skoro sucho. Ověřeno při průzkumné vycházce. To asi pojedem. Neprší, je teplo a hrajeme si. Veselých her máme v zásobě ještě mnoho, tak se nudit asi nebudeme.
V podvečer jsme se tradičně "seznámili" s vodou, dostali pádlem a placku a pak již nic nebránilo konzumaci skvělého výtvoru p. Černocha - špaget... Dobrou noc.

2. 7. Vyšší Brod (Soumarský Most > Pěkná)

Dneska jsme vyrazili autobusmo na Soumarák. Tam už je voda v pohodě, takže oucí mohli zahájit první etapu náročného vodáckého výcviku. Zoncna vesele rumpluje, je teplo a tak si to na závěr sjedeme do Pěkné. A odtud zase zcela nevodácky busem do Vyššáku...

3. 7. Vyšší Brod (les)

Tak teď nás zahnali nad Vyššák do lesa. Dopoledne tomu říkali Pavouk... :-) Odpoledne tomu říkali jinak, ale moc se to od pavouka nelišilo.

4. 7. Vyšší Brod (voda)

Protože se na Lipně nad námi smilovali a poněkud zavřeli kohouty, věnovali jsme dnešek nácviku činnosti, která je pro vodáka nejdůležitější: nácviku cvakání. Pro ty, které neustálé cvakání omrzelo, byla tu další disciplína - nácvik jízdy. No a pak se blblo (ne že by byla taková zima, ale úkol zněl jasně: navléct toho na sebe co nejvíc!) a vařilo (zde čína). Zítra jedeme na Metlici. Vodě zdar a Vltavě zvláště!

5. 7. Vyšší Brod > Metlice

Metlice je jen jedna. Jedeme na ni! Voděnky je sice dost (viz obr.), ale zase ne tolik, aby nás to rozhodilo.
EDIT: Už jsme tam. Ahoj!

6. 7. Metlice (les)

Tak tomuhle se říká pakárny v lese. A jsou to pakárny. V lese.
K tématu večeře: "Černochu, co vaříš?" - "Nevim, ale mohlo by to bejt srbský rizoto."

7. 7. Metlice

Dopolední chvíle slunečního svitu jsme využili k sušení obsahu stanů. Kromě obvyklého uspořádání věcí, patrného z obr. 1 (zvaného obecně betlém), se ovšem vyskytlo i uspořádání opačné, pruského typu, nazývané do komínků (obr 2).
Odpoledne již vládlo - bez jakéhokoli ohledu na globální oteplování - obvyklé počasí typu české léto (obr 3, 4 a 5).

8. 7. Metlice > Č. Krumlov

Dnes jsme jeli z Metlice až za Krumlov. Ale že to jelo! Největší problém byl v cíli to ubrzdit... Ale zvládají to všichni skvěle (tedy jízdu i brzdění) a tak jsme krátce po osmé přistáli na louce U slona vranýho za Krumlovem. Mužstvo v pořádku, vaříme mináž. Čágo

9. 7. Č. Krumlov (les + město)

Po hrátkách v lese (tak jsme si na to zvykli, že už tomu ani neříkáme pakárny) následovala odpoledne kultůra v podobě návštěvy Českého Krumlova. Kombinaci pizzy, hranolků s tatarkou i bez, lízátek, zmrzliny, brambůrků, hot dogů s kečupem i hořčicí, gumových medvídků, smažáku, pendreků, klobásek a bramboráků všichni přežili bez úhony :-D.

10. 7. Č. Krumlov (les + voda + tábory)

Dnešní program byl opravdu pestrý: po lese a vodě (což se ostatně dalo očekávat) jsme se potkali s něčím, co se jmenuje Slon vranej a Suchá noha a jsou to - jak samy názvy praví - spřátelené vodácké tábory. Výsledky družby jsou patrné na obrázcích...
Zítra jedeme na Dívčák.

11. 7. Č. Krumlov > Dívčí Kámen

Přistání na Dívčáku v 16.00 O.K. Návštěvy přijaty a vykoupány, mináž uvařena a zkonzumována. Poslední obrázek pak dokumenuje večerní posezení u ohně za účasti basy, banja, mandolíny, flétny, pěti kytar a nezjištěného množství perkusních instrumentů. Flotila se ocitla v oblasti radiového stínu, proto fotky a další zprávy mohou docházet nepravidelně, ale nakonec dojdou vždycky.

12. 7. Dívčí Kámen

Tak dnes jsme se nejprve věnovali hrám, které bystří ducha (první obrázek) a poté i hrám, které bystří tělo (obrázky 2 až 5). K večeru jsme zjistili, že už jsme bystří dost a tak jsme se věnovali opékání buřtů (poslední obrázek).

13. 7. Dívčí Kámen

Oucí se včera buřtů natolik přepapali, že jim bylo třeba řádné rozcvičky.
Večer byl závěrečný oheň s vyhlášením vítězů a předáním cen, ale ještě předtím proběhlo - kromě příprav na oheň - několik veselých her. Jistě se nejednalo o ty, které jeden z minulých lékařů výpravy nazval kontaktní řeznické...
No a po ohni - dobrou...
Citát dne (k obr. 3): Kdo chce zapalovat, musí sám hořet. Felix Džeržinskij

14. 7. Dívčí Kámen > Boršov

Ráno jsme vše zapakovali a nasedli do lodí směr Boršov. AKTUÁLNĚ: Expedice dorazila do Boršova, probíhá balba a následuje hospoda se smažákem. Pak bude výprava napáskována do autobusu a dorazí do Prahy podle plánu, tj. kolem deváté hodiny k jižní vrátnici na Kavčích Horách. Všichni se na vás těšíme!